La Generalitat ha aprovat una regulació provisional de l’escalada i el descens de barrancs a l’EIN de l’Alta Garrotxa. També s’afegeixen nous espais per practicar aquests esports.

Quant a l’escalada, s’incorporen uns sectors del Castellot de Beuda i s’hi preveu, com a novetat, la possibilitat d’escalar durant uns mesos determinats (quan no hi hagi nidificació d’aus) a zones fins ara restringides de Gitarriu i Sadernes.

En total, hi ha ara 42 sectors (situats al corredor de Sadernes, a les parets del Ferran,a Bellavista i el Castellot). D’aquests sectos n’hi ha 27 que són practicables tot l’any.

Pel que fa al descens de barrancs, s’han afegit trams fluvials, però amb una sèrie d’instruccions per no afectar negativament l’entorn. Amb la nova regulació, ara hi ha nou trams en què es poden fer aquestes baixades.

Els més llargs són al torrent de Monars i al barranc del Toll. A més, n’hi ha un (a la Muga, al terme Albanyà) on es pot practicar el tresc aquàtic. El Consorci de l’Alta Garrotxa explica que les novetats són fruit dels estudis més recents del mateix ens i del departament de Territori i Sostenibilitat. Al llarg dels darrers anys, s’ha realitzat una gran tasca per part del Pla de Protecció del Medi Natural i el Paisatge de l’Alta Garrotxa.

Per més informació d’escalada:https://rourevell.com/activitats-vall-de-camprodon/

Escalada a Sadernes, un dels indrets més emblemàtics de l'Alta Garrotxa.
Escalada a Sadernes, un dels indrets més emblemàtics de l’Alta Garrotxa.