Els aficionats a la mountain bike trobareu a la Vall de Camprodon un lloc ideal on practicar aquest esport.

Tot pedalant descobrireu els meravellosos paratges de les nostres valls. També podreu gaudir de panoràmiques increïbles des dels cims més alts.

L’orografia de la regió ens permet realitzar excursions en bicicleta de tots els nivells, des de les més senzilles, seguint les valls del Ter, a les més complicades, com pujar al Bastiments a gairabé 3.000 metres d’altura. Ben segur que hi trobareu la més adequada per al vostre nivell.

Ruta del Ter

La Ruta del Ter enllaça dos pols d’atracció turística com són els Pirineus i la Costa Brava, mitjançant un itinerari que ressegueix el curs del riu Ter. Aquest travessa cinc comarques de Catalunya. Al llarg de tot aquest recorregut, que es pot fer a peu o en bicicleta, podreu observar una gran diversitat de paisatges, elements culturals, la història, la gastronomia i les tradicions de cada municipi. Com fareu el recorregut?

Ruta del Ter - Seguint el Curs del Riu
www.rutadelter.cat

Centre BTT del Ripollès

El centre BTT del Ripollès té el Punt d’Acolliment a Sant Joan de les Abadesses. És el centre neuràlgic de les rutes BTT del Ripollès. És l’indret per on en passen més, i on us donaran tota la informació de les rutes que requeriu. A més, disposen d’una sèrie de serveis destinats als usuaris BTT de la comarca que us faran sentir com a casa, independentment de si us hi allotgeu o no.

Centre BTT (Mountain Bike) Ripollès
Descarrega els tracks del centre de BTT

Trobareu la seu del centre de BTT a la següent direcció:

Alberg Rural Ruta del Ferro
Parc de l’Estació, S/N (17860)
Sant Joan de les Abadesses
Telèfon: 972 72 04 95

Podreu, entre d’altres: llogar bicicletes, casc, centre de rentat, mapes, informació de rutes, etc.

 

Rutes Mountain Bike (BTT) Ripollès
Mapa de les Rutes BTT al Ripollès

 

BI6000: Alta Ruta amb Mountain Bike

La BI6000 es una ruta circular de mountain bike (BTT) que transcorre  per el Pirineu Oriental. La volta ens porta a descobrir en bicicleta de muntanya tots els racons del Ripollès, Vallespir i Garrotxa.

Es una volta de dificultat física alta i nivell tècnic mig, que es pot realitzar en 4 dies, autoguiats per un roadbook o gps i amb el transport d’equipatge entre allotjaments de cada etapa.

Perfil Ruta BTT BI6000
Perfil Ruta BTT BI6000

La sortida és a Camprodon. Es recorrerà la major part de la vall i, tot seguit, saltarem cap a la Vall de Ribes per acabar creuant el baix Ripollès. La ruta finalitzarà al mateix punt de sortida.

El nivell paisatgístic de la travessa és de gran valor: vistes d’alta muntanya (Puigmal, Gra de fajol, Bastiments, Costabona, Canigó etc.), boscos magnífics: rouredes, fagedes, pinedes…

Al llarg de la ruta hi podrem trobar una gran varietat de fauna tant salvatge com domèstica. Mentre creuem les zones rurals i prats de pastura ens acompanyaran magnífics ramats de vaques, ovelles i eugues. Amb una mica de sort podrem arribar a trobar altres espècies salvatges com l’isard, el porc senglar, el voltor, l’àliga i la guilla (guineu) entre d’altres.

Els amants de l’arquitectura podreu gaudir d’una gran quantitat de meravelles del romànic. Alguns exemples són el Pont de Camprodon, Monestir de Ripoll, església i Majestat de Beget, l’església de Sant Feliu de Rocabruna, l’abadia de Sant Joan de les Abadesses, l’església de santa Cecília de Molló i Monestir de Sant Pere, entre d’altres.

Consulta la web de Bike Experience per més informació.

 

Ruta de la Transhumància

La ruta de la Transhumància segueix els camins i senders que utilitzaven els pastors per desplaçar el bestiar des del Ripollès fins al Vallespir i el Conflent. Aquesta ruta us permet apropar-vos a una part de la història i les vivències dels pastors transhumants del nostre territori.

La ruta és pot seguir amb set trams i està degudament senyalitzada. La podeu fer amb mountain bike BTT o a peu.

Consulta els detalls de cada tram

 

Trans Garrotxa

La ruta dels volcans, el paradís de la BTT. Popularment coneguda com els “Pedals d’Olot”, amb aquesta ruta disfrutaràs de quilòmetres de camins entre prats, boscos, rius i fins i tot volcans.

Es pot realitzar amb 2,3 o 4 dies. BTT en tota la seva essència.

 

Aquí tota l’informació!