Pels amants de l’aigua freda i l’ombra natural dels arbres, des de Rourevell us proposem diferents excursions al llarg d’algunes dels gorgs de camprodon i embassaments de la zona de l’Alta Garrotxa i el Ripollès que faran les delícies de grans i petits. A més, tots ells es troben a prop d’alguna de les nostres cases rurals per tant, no teniu excusa!

Agafeu les sabates d’aigua i la tovallola, endinseu-vos en aquests meravellosos paratges naturals i exploreu-ne els voltants! Val la pena!

 

Basses de Beget

El poble de Beget està situat a la Vall de Camprodon però en un fondalada de la Garrotxa. Cases antigues de pedra amb balconades de fusta esglaonades sobre el riu, travessat per dos vells i ben conservats ponts.

El temple parroquial, declarat monument nacional, dedicat a sant Cristòfor, és un exemplar romànic del segles X-XIII.

És un poble enmig de la natura envoltat de boscos de roure i alzina i petits rierols, que baixen de la muntanya, per tot arreu.

Tres grans basses al riu situades a les afores de Beget. Perfectes per passar un divertit dia de bany.

Localització!!!

 

La platgeta de setcases

Durant els mesos d’estiu Setcases ofereix un atractiu difícil de trobar a altres llocs, la Platgeta de Setcses.

Es tracta d’una llera del riu adequada i convertida en una platgeta aprofitant les aiguües del riu Ter i la naturalesa que l’envolta.

Platja de Setcases

Localització!!!

 

Font de la Forcarà

Molt a prop del centre de Camprodon i anant cap a Llanars, a darrere el passeig de Maristany, trobem la Font de la Forcarà. Antigament hi havia un salt d’aigua. Actualment aquest salt s’ha convertit en un lloc on els pocs que conèixen l’indret es van a banyar.

Aquest és l’espai aquàtic és el més proper del poble. Us podeu banyar al llarg de tot el riu, això si, l’aigua està ben freda.

Localització!!!

 

Gorg de la Malatosca

Prop del Molí de Malatosca, a Sant Joan de les Abadesses, hi ha una gorg que se’n diu de les Bruixes perquè hi havien fet estada. Punt de trobada de bruixes i refugi d’éssers màgics diu la llegenda que un dia van cridar una llevadora de la vila perquè una d’elles havia de tenir una criatura. En paga dels seus serveis, van donar-li una faldada de llenties, i la llevadora, tota enrabiada, va llençar-les Ter avall. L’endemà, quan es va posar el davantal, va adonar-se que una llentia li havia quedat encastada i s’havia convertit en or.

Es tracta d’un indret caracteritzat per una alta importància natural, paisatgística, cultural i històrica del municipi de Sant Joan de les Abadesses.

Localització!!!

 

El Torrent de la Cabana (Ruta dels 7 Gorgs)

Situada al terme municipal de Campdevànol, l’excursió pels 7 gorgs del Torrent de la Cabana és una sortida mot popular per fer en família. Un itinerari que ressegueix el torrent d’Estiula en un tram sense dificultats i perfectament senyalitzat amb panells informatius al llarg de tot el seu recorregut. Així podeu gaudir, un a un, de tots els salts d’aigua i gorgs. L’itinerari s’inicia a l’aparcament de l’àrea de lleure de la Font del Querol, a uns tres quilòmetres de Campdevànol en direcció Gombrèn. L’àrea disposa de taules, bancs i barbacoes.

Localització!!!

 

Les Gorgues de Sadernes

Per arribar-hi ens haurem de desviar des de l’autovia A-26 (la d’Olot) cap a Montagut per seguir cap amunt fins a arribar al nucli de Sadernes, a on acaba la carretera. L’excursió típica és la que et porta a l’església de Sant Aniol d’Aguja (unes 2 hores). A l’hivern i l’estiu a primera hora, podreu avançar fins al pont d’en Valentí i estalviar-vos una horeta de caminada.

Arribats a Sant Aniol trobem una església romànica, un antic refugi en procés de remodelació pels propis amics de Sant Aniol i una font ben fresca! Des d’allà podeu caminar 15 minuts més fins al Salt del Brull. Podem fer un últim bany a l’ampli Gorg Blau, que és un dels millors llocs de bany de tota la riera.

Gorgs de Sadernes

Localització!!!

 

Basses del Borró

Les quatre basses esgraonades que ens ofereix el riu Borró són els punts on aquest torrent, majoritàriament subterrani, aflora a la superfície. Els habitants de Sales i els municipis propers sempre hi han anat durant les calorades d’estiu de l’Alta Garrotxa. Per arribar-hi, com a mínim a les més baixes, n’hi ha prou amb accedir a Sales i seguir les indicacions per la carretera. Per accedir a la superior i més fonda, anomenada el Gorg Blau, val la pena fer-se amb un mapa de senderisme especialitzat o preguntar als caçadors.

Basses del Borró

Localització!!!

 

Gorgues d’Albanyà

Constitueixen un conjunt de basses als primers trams de la Muga. Es troben situades dins el Plà d’Espais d’Interès Natural de l’Alta Garrotxa i presenten un entorn natural molt destacable format per castanyedes, alzinars i prats. Al seu voltant trobem abundants punts de pesca fluvial.

A només 2 kms d’Albanyà, agafant el camí que passa al costat del Camping Bassegoda Park, arribem fins a la que probablement és la zona de la Muga més divertida de totes. Aquí els joves i no tan joves es diverteixen banyant-se i saltant des de les roques.

Gorgs albanya

Localització!!!

 

Gorgs Blau de Sant Aniol

Aquesta excursió és especialment recomanable a l’estiu. Si bé trobarem a molta més gent, és també l’única època de l’any en la qual podrem banyar-nos a la riera de Sant Aniol, atractiu principal de camí.

La ruta s’inicia a la masia-càmping de Sadernes, seguint una pista ampla de terra i sense desnivell, envoltats d’amplis camps i zones de pastura. 

Per aquells més inquiets… diu la llegenda que Sant Aniol va arribar a aquesta remota vall fugint de les Galias i perseguit per l’emperador allà pel segle III. Va viure apartat de tot, dedicat a l’oració ia la penitència fins que un dia una revelació ho va fer tornar a casa seva.

Allí va ser capturat, torturat i finalment assassinat. Per la Pasqua Granada es reuneixen en aquesta ermita pelegrins francesos i catalans per commemorar la memòria de el sant. La petita ermita data de segle IX, obra dels benedictins de Besalú que van escapar de les invasions morisques.

Gorgs blau

Localització!!!