La comarca del Ripollès té multitud de sectors d’escalada amb vies de tots els nivells. Practica l’escalada en neu i gel pel canal del príncep i les diferents vies que ofereix el gra de fajol. Si ets un amateur o vas en família recorre les diferents vies ferrades de la comarca. Si t’agrada l’aventura atreveix-te amb el barranquisme.

 

Rocòdrom de Ripoll

El rocòdrom de Ripoll és una obra molt esperada per la comunitat escaladora del Ripollès. A través del Consell Comarcal del Ripollès, la Bloquera es presenta al concurs que es presenta per a la contrucció del rocòdrom, essent-ne els escollits.

El projecte de la Bloquera optava per aprofitar l’estructura existent i ampliar-la i modificar-la, per aprofitar al màxim els recursos. Així, es fa tal ampliació, i es col·loca també la colxoneta i moqueta, i les preses.

És un rocòdrom pensat i construït perquè totes aquelles persones amants de l’escalada puguin trobar-hi el seu espai. També perquè pugui donar a cabuda a escoles d’escalada, i així potenciar-la en els més joves.

Rocòdrom Ripoll

Escalada i Barranquisme al Ripollès i Garrotxa

La Generalitat ha aprovat una regulació provisional de l’escalada i el descens de barrancs a l’EIN de l’Alta Garrotxa, a la qual s’afegeixen nous espais per practicar aquests esports. Quant a l’escalada, s’incorporen uns sectors del Castellot de Beuda i s’hi preveu, com a novetat, la possibilitat d’escalar durant uns mesos determinats (quan no hi hagi nidificació d’aus) a zones fins ara restringides de Gitarriu i Sadernes. En total, hi ha ara 42 sectors (situats al corredor de Sadernes, a les parets del Ferran,a Bellavista i el Castellot), dels quals 27 són practicables tot l’any.

Pel que fa al descens de barrancs, s’han afegit trams fluvials, però amb una sèrie d’instruccions per no afectar negativament l’entorn. Amb la nova regulació, ara hi ha nou trams en què es poden fer aquestes baixades. Els més llargs són al torrent de Monars i al barranc del Toll. A més, n’hi ha un (a la Muga, al terme Albanyà) on es pot practicar el tresc aquàtic. El Consorci de l’Alta Garrotxa explica que les novetats són fruit dels estudis més recents del mateix ens i del departament de Territori i Sostenibilitat al llarg dels darrers anys, a l’espera de l’aprovació del Pla de Protecció del Medi Natural i el Paisatge de l’Alta Garrotxa.

Escalada Garrotxa