TPEl ciclisme de carretera és una de les disciplines esportives que cada vegada té més adeptes a la Vall de Camprodon.

Una zona on alguns dels seus ports s’acosten als més exigents que podem trobar als Pirineus francesos o, fins i tot, als Alps.

Les propostes del Ripollès són exigents físicament per la seva orografia i per l’alçada on es desenvolupa l’activitat. Alguns d’ells han estat escenari de competicions com la Volta a Catalunya i la Volta a Espanya, on ciclistes mítics com Miguel Indurain han coronat.

Us proposem les següents rutes de ciclisme de carretera.

Ciclisme a la Pujada a Vallter 2000 – Setcases

Ets d’aquells ciclistes als que els encanta recórrer els principals ports de muntanya de les cèlebres proves ciclistes?

Primer de tot, aquí t’espera l’espectacular pujada al port de 1a categoria ciclista de Vallter 2000.Aquest port de muntanya ha estat final d’etapa en diverses edicions de la Volta a Catalunya i la Vuelta a España.

A més a més, la carretera està especialment senyalitzada en tot el seu recorregut (12 km) que s’inicia al poble de Setcases a 1260m s.n.m. i culminant al pàrking superior de l’Estació d’Esquí i Muntanya de Vallter 2000, a 2155 msnm, amb un desnivell total d’ascens de 895m.

També es tracta d’una gran ascensió, digna de les millors voltes ciclistes amb senyalització vertical al llarg de tota la pujada en la que el ciclista, un cop dalt, podrà delectar-se amb les espectaculars vistes al Circ de Morens i també podrà reposar forces al bar restaurant (en període d’obertura).

 • Recorregut 12.2 Km 
 • Pendent mitjà: 7.4%
 • Rampes prop del 15%

Descarrega la Ruta del Port Setcases-Vallter2000 (PDF)

Vídeo de Josep Duran i Jofre Cullell escalant el port de muntanya Setcases-Vallter2000

 

Pujada al Santuari de Mongrony

Primer de tot,el santuari de Montgrony està ubicat en una espectacular cinglera a la cara sur de la serra de Montgrony. La singularitat de l’enclavament omple de màgia tot el conjunt, que és l’escenari de nombroses llegendes. El converteix en una fantàstica talaia amb vistes que abasten des del Montseny fins al Pedraforca.

 • Recorregut 8.4 Km 
 • Ascens: 445 m
 • Pendent mitjà: 5.3%
 • Rampes prop del 11%

Descarrega la ruta de ciclisme del Santurari de Montgrony (PDF)

 

Pujada al Collet de les Barraques

El Collet de les Barraques és una interessant ascensió de ciclisme de carretera situada a la Vall de Ribes. És el pas natural per l’ascensió al Puigmal per la cara sud. Des del cim podem tenir eplèndides vistes del Puigmal. Es tracta d’un port dur a partir de Planoles amb 9 kms. amb una mitja de més del 6.3% i puntes de 15%, amb un desnivell superior als 1000 mts.

 • Recorregut  16.3 Km
 • Ascens 1003m
 • Pendent mitjà: 6.15%
 • Rampes prop del 15%

Descarrega la ruta de ciclisme del Collet de les Barraques (PDF)