Els aficionats a la micologia podran gaudir d’una de les zones més riques en bolets comestibles de tot Catalunya. Practica la caça del bolet o viu les fires i esdeveniments boletaires que se celebren arreu de la comarca.

Bac de Setcases

Ambients d’alta muntanya a la capçalera del Ter.

Època de l’any: des del mes de maig en algunes espècies primaverals fins a la darreria d’octubre, a tot estirar a mitjan novembre.
Altitud: de 1.300 a 1.900 metres.
Comarca: Ripollès.
Bolets més freqüents: ceps, marçot, pinetell, carrereta, camperol, rossinyol, rovelló de pi negre, trompeta, molleric.
Hàbitat: avellaners, freixes i bedolls ocupen els enclotats bosquetons de ribera. Masses de pi roig i pi negre són a peu de muntanya. A mesura que guanyem altura, i en alguns sectors d’aquests boscos, l’avet i el faig es barregen amb el pi negre, fins que per sobre dels 1.700 metres aquesta última espècie domina clarament el sostre forestal. El sotabosc és força net, i hi destaca el neret i el ginebró.

Bolets Ripollès

Les Llosses

T’agrada caçar bolets? Doncs, les Llosses és la teva destinació. Aquest municipi del Ripollès és un d’aquells llocs de Catalunya que s’haurien de catalogar com a Punt d’Interès Boletaire (si existís aquesta categoria). La humitat dels seus boscos espessos de pins i roures, que ocupen més del 60% del seu territori, el converteixen en terra de bons fongs. Si no et va el tema de la micologia, hi ha un munt de passejades a fer per aquest territori muntanyós, com l’excursió a Santa Maria de Matamala pels antics camins de ferradura, o la pujada al puig Cornador, un dels millors miradors del Ripollès.

Font Rubí

Sortint de Camprodon per la piscina municipal, tot borejant el Golf, trobareu una pista de muntanya. Aquesta pista segueix fins a Font Rubí: lloc ideal de boscos de pins a ambdós costats.

Vigileu al entrar al bosc del Masot ja que aquí i pasturen toros braus. Una avantatge és que si us aventureu, segur que hi ha passat poca gent abans. Si hi acabeu anant, no porteu roba vermella!

Bolet Rovelló al bosc

Si vens a casa nostra et podem revelar algun sector on segur que no et deixarà indiferent.