El dia 15 d’octubre se celebrarà un cop més la tradicional Fira de Santa Teresa i la Fira de l’ovella, que es porta a terme a Ripoll des del 1843. Una mostra que apropa al visitant a l’activitat  agrícola i ramadera, especialment el bestiar de la raça ovina ripollesa.

A partir de les 9 del matí al pg. Sant Joan hi haurà el tradicional esmorzar de productes derivats del xai. Seguidament a les 9.30 h al passeig Mestre Guich i a la plaça de l’Escorxador de Ripoll es podrà veure la mostra d’ unes trenta-cinc explotacions de bestiar oví, prioritàriament de raça ripollesa, provinents de la comarca però també d’altres zones de Catalunya. Mentre el jurat format per veterinaris i ramaders entre d’altres, puntuarà el millor marrà, lot d’ovelles, lot de xaies i el millor animal de la fira de l’ovella. Un any més hi haurà el concurs d’endevinar el pes d’un xai, que té una gran acollida entre el públic visitant, amb la merescuda recompensa del mateix xai pel qual encerti amb el pes de l’animal.

El programa per l’edició d’enguany destaca la mostra d’eines i equipaments per a la ramaderia que es farà al Passeig Sant Joan. Composta per establiments i serveis del Ripollès i Osona, s’hi podrà trobar des de vehicles adequats per les tasques ramaderes, guarniments pel bestiar, eines, etc.

Durant tot el dia, al centre de la vila (Plaça Sant Eudald, Plaça Gran, Plaça de la Lira i al carrer Jacint Verdaguer), hi haurà la fira de productes artesanals, prioritzant els productes relacionats amb el xai i la ramaderia i altres de mercat tradicional.

Restriccions COVID

Enguany però la fira serà amb un format més reduït, respectant els protocols de la Covid-19 dels mercats no sedentaris però mantenint l’essència d’aquesta, que és el bestiar oví i els ramaders, veritables protagonistes de la Fira en el dia de la seva diada.

Cartell fira de l'ovella