El Festival de Senderisme el trobem al Ripollès és una comarca on descobrir la petjada de la cultura mil.lenària, amb monestirs, esglésies romàniques o barraques de pastors. A les valls de Ribes i Camprodon, el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser protegeix paratges naturals de gran valor.

Tríptic Festival Senderisme Ripollès

Seguim amb els festivals de senderisme d’aquest any amb la segona edició del Ripollès Walking Festival -amb col·laboració amb IDAPA-, un territori que podrem gaudir i descobrir aquesta tardor, amb unes coloracions espectaculars tan a les fagedes com les rouredes, essent paisatges de pel·lícula! Coneixerem rutes precioses per gorgs amagats, salts d’aigua, amb algun circuit d’orientació. A continuació podem trobar algunes de les moltes experiències proposades d’aquest festival o podeu clicar al següent enllaç:

DIVENDRES 16 d’octubre:

  • DESCOBERTA DEL CIRC D’ULLDETER I L’ANTIC REFUGI A LA VALL DE CAMPRODON (9h) Excursió circular preciosa pel Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser i descoberta de la seva flora i fauna. Ascendirem fins a la cota 2500m per visitar el naixement del riu Ter, passant pel refugi nou d’Ulldeter i les restes del Vell, fins a sota de Gra de Fajol on podrem contemplar l’espectacular paisatge panoràmic de la vall de Camprodon!
  • GIMCANA PEL MUSEU ETNOGRÀFIC DE RIPOLL (19h) Gaudirem de l’activitat cultural del festival de senderisme i descobreint el primer
    museu d’etnografia de Catalunya d’una manera ben especial: a través d’una gimcana que podrem fer en grup, família o amics!

DISSABTE 17 d’octubre:

  • CARENANT LA SERRA DE MONTGRONY (9:30h) Una entretinguda caminada de descoberta de la serra de Montgrony, límit natural entre el
    Prepirineu i l’Alt Pirineu, i mirador privilegiat del Parc Natural de les Capçaleresdel Ter i del Freser. Excursió de carena amb un desnivell considerable, cal tenir bon nivell!
  • VOLTA AL PUIG DE LES TRES CREUS: ITINERARI DE NATURA I VISITA AL MOLÍ FARINER (16h) Realitzarem un itinerari circular entorn al Puig de les Tres Creus de Sant Joan de les Abadesses, identificant diferents hàbitats naturals: bosc de ribera, pinedes amb sota pastura, roureda de pènol i prats oberts. 

DIUMENGE 18 d’octubre:

  • EXCURSIÓ PER L’ESPECTACULAR CAMÍ EQUIPAT A LA VALL DE FRESER (9h) Al 1907 és va construir una de les primeres centrals hidroelèctriques de Catalunya al municipi de Queralbs. És gràcies a aquests canals que construïren per captar l’aigua, que podrem visitar amb una excursió de vertigen, caminar per sobre la canal. Una de les experiències més boniques per descobrir un dels racons més especials del Pirineu Oriental!
  • PHOTOTREKKING ENTRE LLANARS I VILALLONGA DE TER (10h) Realitzarem una ruta lineal que, tot i estar entre dos pobles importants, és molt poc transitada. Descobrirem entre boscos i prats de dall indrets amagats, on podrem gaudir del phototrekking i fotografiar paisatges d’allò més bonics. 

Aquest és només un petit resum de les principals activitats de cada dia, però n’hi ha moltíssimes més!

A continuació trobarem el video promocional del festival de senderisme de la zona de l’any passat.