Durant un cap de setmana del 19 i 20 de Setembre, la població de Setcases, a la Vall de Camprodon, celebra la seva Festa del Bolet, dedicada a aquests preuats elements que surten durant la tardor. La festa compta amb les activitats tradicionals d’aquest tipus de celebracions i amb la Setmana Gastronòmica del Platillo, que pretén revaloritzar aquest plat tradicional.

La preparació de la festa comença divendres amb la sortida matinal que diversos voluntaris fan a la recerca d’espècies micològiques. Aquesta recerca serveixen per muntar l’exposició, selecció i classificació de les espècies trobades a la sala dels Estudis (Ajuntament de Setcases), amb la col·laboració de prestigiosos micòlegs.

Els actes oberts al públic comencen el matí de dissabte amb la sortida en grups a diferents indrets a la cerca d’espècies micològiques. Succesivament, els micòlegs classifiquen, seleccionen i en fan una exposició oberta al públic durant tot el cap de setmana. A la tarda, els micòlegs fan un taller d’introducció a la micologia.

El diumenge hi ha l’exposició de bolets a la sala dels Estudis a càrrec de la Societat Catalana de Micologia. Al migdia hi ha una activitat d’animació amb “Túmaquets de Fira”.

Durant els dos dies de la festa del bolet es munta una fira artesana. El diumenge hi ha parades de venda de bolets frescos i una descarregada de peces d’antiquaris i brocanters.

Festa del Bolet 2020 Cartell