Tot i que encara queden alguns mesos per donar el tret de sortida a la temporada de neu, la crisi causada per la COVID-19 que va obligar a tancar precipitadament les estacions abans de la fi de temporada fa que ens comencem a plantejar com podrem gaudir de l’esquí a la nova normalitat.

Coneixent molts més detalls sobre el virus des que va esclatar la pandèmia, tant les institucions com moltes empreses estan adaptant-se a la situació. Pel que fa a l’esport, molts centres i empreses també han hagut d’adaptar per oferir mesures de seguretat i alternatives als seus usuaris.

En canvi, aquells que es practiquen de forma individual i a l’aire lliure tenen menys risc de contagi, però segueix sent important respectar les mesures de seguretat. La temporada d’esquí està per arribar, però les estacions ja estan començant a preparar-se per la nova situació.

Esquí i COVID-19: nova normalitat en pistes

Amb l’objectiu de minimitzar els riscos de contagi, i encara que l’esquí i altres disciplines relacionades com l’snowboard són esports que es practiquen individualment i en exteriors. Hi ha algunes accions que s’han plantejat perquè la temporada 2020-2021 pugui tenir lloc.

La mida de les pistes permet que hi hagi distància suficient entre els esquiadors, però hi ha altres moments en els quals poden formar-se aglomeracions o pot haver-hi més risc de contagi.

Per evitar-ho, algunes mesures passen per reduir el trànsit en els remuntadors , limitant la seva capacitat fins al 70%. Per evitar cues i esperes, també s’ha plantejat ampliar l’horari d’obertura dels remuntadors i així distribuir de forma més eficient a tots els usuaris. També es potenciarà la compra de forfets en línia perquè les taquilles no siguin punts de reunió de persones.

Un altre dels aspectes a tenir en compte són les classes d’esquí i surf de neu que s’imparteixen a pistes, que també suposen un punt de reunió. En aquest cas s’optarà per reduir el nombre d’alumnes, i així minimitzar el risc de possibles contagis entre les persones que estiguin rebent la classe. Per descomptat, tot el relacionat amb el lloguer d’equipament haurà d’estar sotmès a rigoroses normes d’higiene i desinfecció.

¿I l’après-ski?

És estrany no acabar un dia de neu sense relaxar prenent una xocolata calenta o menjant alguna cosa per reposar forces. De la mateixa manera que passa amb hotels i restaurants, també s’hauran d’adaptar a les restriccions per tal de reduir el risc si fos necessari ..

Tot i que encara hi ha moltes coses que es desconeixen sobre la propera temporada d’esquí, molts ja estan buscant solucions per intentar recuperar-se. Tot i que queden algunes setmanes perquè arribin les primeres nevades fortes, és important veure com evoluciona la resposta de les pistes.

Per més informació podeu anar a la web de https://www.vallter2000.cat/es/invierno/