Hi haurà dos tipus de competicions esportives: mototrial i curses d’orientació

Curses d’Orientació

Cursa que transcorre per les parts tècniques combinant amb zones més ràpides amb un denominador comú: el desnivell. Aquests components faran la cursa exigent tant tècnicament com físicament. En general, hi ha dues grans zones més difícils: una està caracteritzada per la seva poca visibilitat, conseqüència de la vegetació i també la seva quantitat d’elements rocosos. La segona, es caracteritza per la seva facilitat de córrer molt però la seva exigència tècnica per la gran quantitat d’elements rocosos que es troben.

El mapa té molt de detall, però tot i així, hi ha elements rocosos que s’han hagut de simplificar segons normativa.

És recomanable evitar els dobles ratllats i la vegetació densa. Generalment es tracta de zones amb esbarzers. Recomanem proteccions a les cames.

Competicioó esportiva de curses d'orientació Riplll

Mototrial

El 2020 esportiu tindrà més protagonisme per part de Ripoll acolling més competicions esportives a final d’any. Després d’haver superat els seus cinquanta anys d’història, el Ripoll Motor Club acollirà una de les proves que la Federación Motociclista Espanyola organitza cada temporada dins del seu campionat estatal.

Els principals pilots d’aquesta disciplina se citaran a la capital del Ripollès, per competir no només en la categoria sènior, sinó també en Trial 2, fèmines, júnior i altres divisions de l’esport del trial.

L’àrea de trial que el club té a la zona dels Tres Plans serà l’encarregada d’acollir el circuit d’aquesta prova.

A més, segons el regidor d’esports Josep Isern també es vol habilitar una zona indoor en una zona urbana, per fer-la «més accessible per tots els ripollesos».

Competicions esportives de Trial a Ripoll